MFC De HagewindeMFC De Hagewinde is erkend en gesubsidieerd door het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap) en richt zich naar (de context van) kinderen en jongeren van de regio Waas en Dender met
Ouders voor inclusieOuders voor Inclusie is ontstaan in 2001 en is een vereniging van, voor en door ouders van kinderen en jongeren met een beperking die kiezen voor inclusie.
Het prioritaire doel van OVI is: ‘Inclusie verdedigen en bevorderen als een recht voor kinderen en jongeren met een handicap ongeacht de graad en aard van hun beperking’. We willen dat alle kinderen en jongeren met een beperking aanvaard worden als volwaardige mensen en dat zij alle kansen krijgen om deel te nemen aan het maatschappelijk leven. We vinden het dan ook van groot belang dat zij kunnen leven in verbondenheid met het eigen gezin en de eigen omgeving. VZW Tanderuis
De naam Tanderuis verwijst naar 'het andere huis' of 'een open huis voor mensen die anders zijn'. We hebben ervoor gekozen om het woord autisme niet in onze roepnaam te laten weerklinken, wel willen we het UNIEK zijn van onze doelgroep benadrukken.
Als erkende RTH-dienst (VAPH) bieden we zorg aan personen met autisme van 0 tot 65 jaar binnen de regio Oost-Vlaanderen. We hebben doorheen de jaren heen een sterke expertise opgebouwd op vlak van autisme en gezinsbegeleiding. Thuisbegeleiding is de kerntaak. Daarnaast zetten we ook sterk in op verschillende vormen van overbruggingshulp. Zo kunnen personen met autisme en hun omgeving, zowel in als los van hun wachttijd op individuele thuisbegeleiding, reeds genieten van ons ruimer rechtstreeks toegankelijk aanbod. Tanderuis vzw wil vanuit zijn positie als autisme-specifiek expertisecentrum zijn kennis met betrekking tot autisme verspreiden en het autismebewustzijn in de maatschappij vergroten met als doel bij te dragen tot een autismevriendelijke samenleving. NAFTEen naadloos flexibel traject (NAFT) wordt ingezet om schooluitval en vroegtijdig schoolverlaten in het secundair onderwijs tegen te gaan en is bedoeld voor leerlingen, (klas)groepen, leerkrachten, teams en/of scholen.
Leerlingen die het op sociaal, emotioneel, juridisch, pedagogisch of persoonlijk vlak moeilijk hebben, kunnen tijdelijk intensieve begeleiding krijgen, individueel en/of in groep. Klasgroepen worden geholpen bij het ontwikkelen van een positief klasklimaat. Leerkrachten, teams en scholen krijgen ondersteuning in hun omgang met jongeren en bij het creëren van een verbindend leer- en leefklimaat. Het begeleiden van een leerling en/of (klas)groep en het ondersteunen van de school zijn niet los van elkaar te zien. Een NAFT-traject bestaat dan ook vaak uit een aaneenschakeling van interventies bij de leerling, (klas)groep, leerkracht(en) en/of school. Centra voor Ambulante revalidatieDe Centra voor Ambulante Revalidatie (CAR) staan in voor gespecialiseerde multidisciplinaire diagnostiek en behandeling voor personen met ontwikkelingsstoornissen, gehoorstoornissen, stotteren, hersenverlamming (CP) en niet-aangeboren hersenletsel (NAH).
De CAR werken hoofdzakelijk voor kinderen en jongeren. Een deel van de cliëntenpopulatie bestaat uit volwassenen met gehoorstoornissen, stotteren of NAH. CAR Buggenhout https://www.car-buggenhout.be/ CAR Het Veer http://www.hetveer.be/ CAR ‘t Vlot http://www.revalidatiecentrum-beveren.be/ CAR Waas Revalidatiecentrum https://www.waasrevalidatiecentrum.be/ CAR Kapelhof https://www.carzele.be/ VAPH
|
UNIAIedereen die zich binnen België gediscrimineerd voelt of getuige is van discriminatie, kan bij Unia aankloppen. We informeren je over je rechten en zoeken samen naar een oplossing. Unia lanceert ook campagnes vóór gelijkheid en tegen discriminatie, formuleert hierover aanbevelingen aan overheden en informeert met publicaties, tools en statistieken.
Universiteit Gent
|
Leersteuncentrum Waas & Dender Grote Baan 276 bus 2, 9250 Waasmunster www.deaccolade.be 09/346 90 08 |